بیست و چهارمین شماره مجله رسانه فرهنگ (پیاپی ۵۵)، از سوی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، به مدیر مسئولی دکتر هادی خانیکی و سردبیری یوسف پاکدامن منتشر شد.
این شماره «رسانه فرهنگ»، به صورت ویژه، اختصاص به بازخوانی اندیشه و تجربه روان شاد، «علی رضاقلی» دارد. اندیشمندی که همه کتابخوانها، او را با کتاب «جامعهشناسیِ نُخبه کشی»، به یاد دارند. کتابی که یکی از پرفروشترین کتابهای بعد از دهه هفتاد شمسی در ایران است.
اگر به آثار ایشان علاقهمندید، این شماره، شما را ذوق زده خواهد کرد.
🟢 دکتر هادی خانیکی در «یادداشت یکِ» این شماره، ذیل تیتر «یک جهان زیستِ متفاوت و آوردههایش» معتقد است: بازاندیشی در تجربه رضاقلی، واکاوی مسئله ایرانیِ توسعه و تامل در ساختارهای مولفههای فرهنگ، تاریخ، جامعه و نظام سیاسی ایران زمین است.
خانیکی در اهمیت این شماره، هم صدا با نویسندگان کتاب «زندگی و زمانه علی رضاقلی»، مینویسد: وقتی سخن از تلاش برای افشاندن نوری هر چند اندک به راز دگرگونی جامعه ایران در دهههای اخیر در میان باشد، چرا نباید به سراغ چنین فَردِ پُرپَهلو، پُرتجربه و پُرخاطرهای رفت؟
🟢 در یادداشتِ درخشانِ «چرا باید اندیشههای رضاقلی را جدّی گرفت؟» فرشاد مومنی، تذکر مهمی در توجه به رضاقلی را به خواننده خود میدهد: «شاید بتوان ادعا کرد که طی چندین دهه گذشته، یکی از جامعالاطرافترین و عمیقترین و روشمندترین و باکیفیتترین بحثها در زمینه توسعه و توسعه نیافتگی ایران، توسط زنده یاد استاد فقید علی رضاقلی ارائه شده است.»
🟢 مسیحا رضاقلی در یادداشت گیرایِ «پراندوهی پرآواز» با تعبیر «آهِ علی رضاقلی» از کتاب درخشانِ «جامعهشناسی نُخبه کشی»، خواننده را به فضای معرفتی حاکم بر نگاه رضاقلی و شناخت هرچه بهتر او نزدیک میکند.
🟢 علی اصغر سعیدی در یادداشت مهمِ «علی رضاقلی و جامعهشناسی اقتصادی در ایران» به نقش پیشگامی او در جامعهشناسی اقتصادی در ایران اشاره میکند و مینویسد: علی رضاقلی اوّلین جامعهشناس اقتصادی در ایران محسوب میشود.
یادداشت سعیدی، پیرامون اثبات این موضوع سامان یافته است.
🟢 در بخش گفتوگوی این شماره، سراغ محسن رِنانی رفتهایم. این گفتوگوی خودمانی، خواننده را به زندگی شخصی و روحیات و ویژگیهای فردی و علایق فکریِ استاد رضاقلی، نزدیک میکند.
🟢 علاوه بر آنچه گفتیم، یادداشتها و جُستارهایِ خواندنیِ دیگری از تحریریه مجله، منتظر تورق شما خواننده «رسانه فرهنگ» هستند. آثاری از: اردشیر منصوری، عمادالدین باقی، میترا عظیمی، مهران صولتی، محمدرضا کَدیوَر، پگاه امیری، مینا شیروانی، محمد زینالی، کیومرث خَستُوی، عباس مصطفی زاده، نجیبه محبی، هاجر اصغری، صادق پیوسته، محمدحسین دلّال رحمانی و مانی کَلانی.
فایل پی دی اف رایگان این شماره مجله را از اینجا دریافت کنید.