انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات یک نهاد علمی غیرانتفاعی مرتبط با رشتههای علوم ارتباطات و مطالعات فرهنگی با حضور دانشجویان، فارغالتحصیلان و اساتید است. این انجمن بیش از چند صد نفر عضو دارد و مطابق اساسنامه هیات مدیره انجمن هر سه سال یک بار با رای مستقیم و مخفی اعضای پیوسته انتخاب میشود.
اعضاء انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات گرایشهای سیاسی و فکری متفاوتی دارند، نقطه اتصال و اشتراک اعضاء تحصیل در یکی از رشتههای علوم ارتباطات و مطالعات فرهنگی از هر دانشگاهی است. از این رو مجموعه انجمن در قالب یک نهاد، گرایش خاصی به هیچ تفکر و جریان سیاسی ندارد.
انجمنهای علمی، نهادهای غیرانتفاعی فرادانشگاهی هستند که با مجوز وزارت علوم فعالیت میکنند. انجمنهای علمی نهادهای غیرانتفاعی هستند و برای تامین هزینههایشان، فعالیتهایی از جمله برگزاری کارگاه و نشست و طرحهای مطالعاتی و پژوهشی انجام میدهند. درآمدهای حاصل از این فعالیتها صرف هزینههای خود انجمنها میشود. فعالیت در این انجمنها از نوع داوطلبانه است.
انجمنهای علمی در هر رشتهای از جمله معتبرترین نهادهای علمی بهحساب میآیند. مطابق با دستورالعملهای وزارت علوم اعتبار فعالیتهای انجمنهای علمی حتی از دانشگاهها نیز بیشتر است چرا که عصاره فارغالتحصیلان و اساتید همه دانشگاههای مرتبط با یک رشته در آن حضور دارند.
چارت سازمانی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات مطابق شکل زیر است:
هیات مدیره
انتخابات دوره جدید هیات مدیره انجمن زمستان ۱۳۹۹ برگزار شد و منتخبان بدین شرح بودند: دکتر هادی خانیکی (رئیس)، دکتر عباس کاظمی (نائب رییس)، دکتر سبحان یحیایی (خزانهدار 1399 تا 1400)، دکتر عباس قنبری (خزانهدار 1400 تا اکنون)، دکتر علی ربیعی، دکتر محمد مهدی مولايی، دکتر افسر افشار نادری. همچنین دکتر زهیر صباغپور و دکتر سید وحیدعقیلی اعضای علی البدل هیئت مدیره، آقای پدرام الوندی و خانم اعظم دهصوفیانی بهترتیب بازرس و بازرس علی البدل انجمن هستند.
با اعضای هیات مدیره انجمن این دوره و دورههای قبل در این صفحه بیشتر آشنا شوید.
کمیتههای اجرایی
فعالیتهای اجرایی انجمن در چارچوب کمیتههای زیر تعریف شده است: کمیته انتشارات، کمیته همکاریهای مشترک، کمیته اطلاعرسانی و روابط عمومی، کمیته دفاتر استانی، کمیته جذب منابع و اعتبارات، کمیته پژوهش، کمیته آموزش، همایشها و کارگاهها، کمیته گروههای علمی و کمیته روابط بینالملل.
با اعضا و شرح وظایف کمیتهها در این صفحه بیشتر آشنا شوید.
گروههای علمی-تخصصی
انجمن گروههای تخصصی در موضوعات زیر دارد: آیندهپژوهی فرهنگ و ارتباطات و جامعه، ارتباطات صلح، ارتباطات محیط زیست، ارتباطات نوآوری، سیاستگذاری فرهنگی، مترجمی خبر، مطالعات افغانستان، مطالعات بازیهای دیجیتالی، مطالعات روابط عمومی، مطالعات زنان، مطالعات سینمایی، مطالعات فضای مجازی، مطالعات کودکی، مطالعات میدانی و مردم نگاری.
در سایر موضوعات نیز امکان تشکیل گروههای تخصصی وجود دارد. با گروهها در این صفحه بیشتر آشنا شوید
دفاتر استانی
انجمن در برخی از مراکز استانها، دفاتر استانی فعال دارد: اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس، لرستان، یزد، بوشهر، خوزستان، گلستان، کرمان، قم. در سایر استانها نیز از راهاندازی دفاتر جدید استقبال میشود.
با دفاتر استانی در این صفحه بیشتر آشنا شوید.
اهداف و سیاستها
انجمن با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران و ساختارهای علمی موجود درصدد است تا زمینه های لازم برای گسترش دانش های مربوط به حوزه فرهنگ و ارتباطات را در جامعه ایران فراهم سازد. لذا، برای حصول به این مقصود اهداف و سیاستهای ذیل را برای ادامه فعالیت خود در نظر گرفته است:
اهداف انجمن:
ـ ایجاد زمینههای لازم برای گسترش ساختارهای معرفتی لازم جهت گسترش مطالعات فرهنگی و ارتباطات در نظام علمی کشور
ـ کمک به شکلگیری و تقویت اجتماع علمی در دو حوزه مطالعات فرهنگی و ارتباطات
ـ ایجاد روابط بینانجمنی با انجمنهای علمی داخلی و انجمنهای علمی خارجی مرتبط
ـ ترویج دانش انتقادی مطالعات فرهنگی و ارتباطات میان مردم به منظور ایجاد ارتباط نزدیک با جامعه
ـ ارتباط با ارکان سیاستگذاری نظام در حوزههای فرهنگ و ارتباطات
سیاستهای انجمن
ـ تقویت ساختارهای معرفتی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در نظام علمی کشور
ـ تقویت اجتماع علمی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
ـ تقویت روابط بین انجمنی
ـ ترویج دانش انتقادی مطالعات فرهنگی و ارتباطات میان مردم
ـ دیدهبانی حوزه فرهنگ و ایفای نقش در سیاستگذاریها
عضویت
همه دانشجویان، فارغالتحصیلان و اساتید رشتههای علوم ارتباطات، مطالعات فرهنگی، روزنامهنگاری، روابط عمومی، مطالعات رسانه، مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات، مدیریت رسانه، فرهنگ و ارتباطات و دیگر رشتههای مرتبط علوم انسانی میتوانند عضو انجمن شوند.
جهت عضویت در انجمن به این صفحه مراجعه کنید.