انجمن جامعه شناسی ایران و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در استان بوشهر با همکاری دفتر امور زنان و خانواده استانداری بوشهر در قالب طرح ملی گفتگو خانواده، کارگاه دو روزه مساله یابی مشارکتی نهاد خانواده در استان بوشهر را در روزهای دوشنبه و سه شنبه 5 و6 آذرماه برگزار نمود. این دو کارگاه با حضور بیش از سی نفر از متخصصین عرصه علوم اجتماعی و روانشاسی و همچنین فعالان عرصه رسانه و NGO ها و کارشناسان دولتی و حقوقی در سالن اجتماعات خانه سازمانهای مردم نهاد بوشهر (واقع در بنیاد نخبگان استان بوشهر) برگزار شد.
اسماعیل حسام مقدم؛ مجری طرح ملی گفتگوی خانواده و مسوول دفتر انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در استان بوشهر در حاشیه این دو کارگاه به طرح ملی گفتگوی خانواده اشاره کرد و برگزاری این دو کارگاه مساله یابی مشارکتی را ذیل این طرح ملی معرفی نمود: طرح ملی گفتگوی خانواده به عنوان طرحی که در 31 استان کشور درحال دنبال شدن می باشد و این طرح به سفارش معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و به مجری گری انجمن جامعه شناسی ایران از اردیبهشت امسال کلید خورده و در فاز اول آن کارگاه هایی با حضور متخصصین و فعالان عرصه خانواده هر استان با موضوع محوری مساله یابی مشارکتی نهاد خانواده برگزار گردیده است.
حسام مقدم؛ مجری طرح ملی گفتگوی خانواده در استان بوشهر در ادامه افزود: در این دو کارگاه که با روش پژوهش مشارکتی و گروهی اجرا شد به هشت مساله مهم به انتخاب اعضای این دو کارگاه پرداخته شد که عبارتند از: بروز دگرگونی در نهاد خانواده، نابسامانی فردی و اجتماعی، طلاق، عدم وجود نهاد حمایتی پایدار برای زنان، فقر شادی و نشاط، ضعف های مادربودگی، فقدان تعامل و ارتباط میان خانواده و بیکاری گسترده. هرکدام از گروه ها با توجه به این هشت مساله انتخاب شده، ریشه ها و پیامدهای آن را در درخت مساله اجتماعی رسم نمودند و در نهایت به گفتگو در باب آن در حدود شش ساعت فعالیت مستمر و چالشی پرداختند.
اسماعیل حسام مقدم در پایان اشاره کرد: این کارگاه ها به عنوان اولین فاز طرح ملی گفتگوی خانواده اجرا شد و تمام مکتوبات و مباحثات شفاهی در آن در قالب یک کتاب تدوین و طراحی خواهد شد و پس از آن توسط انتشارات انجمن جامعه شناسی ایران منتشر خواهد شد. همچنین وی اضافه نمود: در فاز دوم این طرح ملی، هرکدام از افراد شرکت کننده در این دو کارگاه، خود به درون محلات و خانواده ها خواهند رفت و به تسهیلگری گفتگو و تعامل در بین اعضای خانواده ها خواهند پرداخت.