گروه علمی-تخصصی مطالعات زنان در مهرماه سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را ذیل انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات آغاز کرد. جلسه عمومی اعلام آغاز به‌کار این گروه نیز در بهمن‌ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.

 

اعضای شورای مدیریت این گروه بدین شرح هستند:

 

۱- دکتر سمیه سادات شفیعی (مدیر گروه)

دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی

 

۲- دکتر مریم مقیمی (دبیر گروه)

دکتری علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی

پژوهشگر حوزه مطالعات زنان

 

۳ – دکتر یلدا حمیدی

دکتری مطالعات زنان استونی بوک

عضو هیات علمی دانشگاه مینی سوتا

 

۴- دکتر زهرا اجاق

دکتری علوم ارتباطات دانشگاه تهران

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی

 

۵- دکتر معصومه تقی زادگان

دکتری علوم ارتباطات دانشگاه تهران

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی

 

6- دکتر تهمینه شاوردی

دکتری جامعه شناسی جواهر نعل نهرود

عضور هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی

 

اهداف تشکیل گروه

با افزایش روزافزون مطالعات و پژوهش‌های میان‌رشته‌ای در عرصه‌های مختلف به‌ویژه علوم ارتباطات و رسانه و درک نیاز مبرم به ضرورت شناخت بیش از پیش زندگی زنان و مناسبات دو جنس، سامان‌دهی فعالیت‌های علمی و تعاملات متخصصان و علاقمندان در جهت طرح ایده و رایزنی بر سر مسائل مبتلا به محسوس بوده است. انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات با درک این ضرورت از تشکیل گروه مطالعات زنان استقبال کرده و با ترغیب صاحبنظران و پژوهشگران این عرصه، زمینه همکاری و شبکه‌سازی تخصصی را میسر ساخته است. این امر هم برای اصحاب علم مربوطه جهت بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی نظری یکدیگر و هم سیاستگزاران جهت اخذ نظرات کارشناسانه مفید خواهد بود و هم فضای مناسبی برای دانشجویان کارشناسی و تحصیلات فراهم آورده تا بتوانند پژوهش‌های خود را مبتنی بر تجربه راه‌های رفته، دستاوردهای علمی کسب شده و دغدغه‌های موجود سامان داده، فرصتی جهت ارتباط با پژوهشگران برجسته یابند.

 

همکاری در این گروه فرصت بی‌نظیری جهت تحلیل جنسیتی و بررسی نقش زنان در انواع محتوای فرهنگی از فیلم‌ها و سریال‌ها گرفته تا کتب و کالاهای فرهنگی است. به علاوه موضوعاتی چون شبکه‌های اجتماعی مجازی و کاربری رسانه‌های نوین از جمله عرصه‌های جدید مطالعاتی است که با حضور زنان ابعاد تازه‌ای یافته است و می‌تواند دستمایه بحث و نظر در گروه مربوطه باشد. اینهمه در راستای توانمندسازی بیش از پیش زنان، شناخت روابط و مواضع قدرت و مقاومت در زندگی روزمره زنان، ارتقای منزلت اجتماعی زنان، افزایش سواد رسانه‌ای خانواده، مقابله با خشونت‌های سایبری علیه زنان و خانواده و آگاه‌سازی زنان از حقوق و مسئولیت‌ها، ارزیابی تاثیرگذاری زنان در شبکه‌های اجتماعی واقعی و مجازی، شناسایی نخبگان فارسی زبان در حوزه مطالعات زنان و جنسیت از جمله پژوهشگران زن افغان انجام خواهد شد. امید است محتوای تولید شده در جریان فعالیت‌های حرفه‌ای گروه مطالعات زنان بتواند در جریان سازی علمی در محافل دانشگاهی و نیز  به‌عنوان راهنما و منبع مشورتی برای نهادهای متصدی سیاستگذاری اجتماعی فرهنگی سودمند افتد.

 

 

از طریق ایمیل زیر می‌توانید با این گروه در ارتباط باشید:

womenstudesjcsc@gmail.com

جدیدترین مطالب و اخبار