کارگاه آموزش حرفهای مهندسی زبان بدن و دروغ شناسی، 6 و 13 شهریور در موسسه فرهنگی هنری هفت ستاره سلمک با حضور دکتر امیر رضا طباطبایی و دکتر افسر افشار نادری رئیس گروه سیاستگذاری فرهنگی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، اعضای اصلی و اعضای هیات مدیره موسسه هفت ستاره سلمک و حدود 40 نفر مخاطب تشکیل شد.
در این دو کارگاه به صورت صوتی تصویری به تدریس موضوع تاریخچه زبان بدن، انواع دروغ، علل دروغگویی، تشخیص دروغ با استفاده از زبان بدن و نحوه برخورد با اشخاص دروغگو پرداخته شد. همچنین آشنایی با حریمهای خصوصی افراد و چگونگی رعایت آنها، تحلیل حرکات چهره به صورت میکرواکسپرشن و شناسایی و تحلیل نشانهها و حالتهای بدن شامل (نگاه، حرکات چشم و دست و پا و …) از دیگر مباحث ارائه شده در این کارگاهها بود. بخش دیگری از زمان کارگاه نیز به آموزش کشف احساسات و حالات مخفی و ناگفته افراد، تشخیص و فهم نظرات دیگران بدون حرف زدن، درک درست رفتار دیگران و شناسایی پیامهای غیر کلامی و درک صحیح دیدگاههای واقعی دیگران سپری شد.
در پایان جلسه دوم این کارگاه خانم دکتر افشارنادری درباره کارکرد ارتباطات غیر کلامی مطالبی را عنوان کرد. او از بدن به مثابه یک رسانه هویت که محصول فرهنگی مورد توجه جامعهشناسی در دوران معاصر است یاد کرده و با اشاره به نظریات گافمن و فوکو در این باره کارکردهای ارتباطات غیر کلامی را با ذکر مثالهایی ملموس، عامل جایگزینی ارتباطات کلامی، مکمل گفتاری، مغایر ارتباطات کلامی، ترسیم و توصیف ارتباطات کلامی، تاکید بر بخشهای کلامی، تنظیم جریان ارتباط سخنگو و مخاطب، فیدبک برای تعاملکنندگان، نشانه تسلط و در پایان راهنمای رفتار انسان در موقعیتهای مختلف اجتماعی و جلوگیری از تخطی افراد از الگوهای اجتماعی دانست.