گروه مطالعات میدانی و مردمنگاری بهعنوان یکی از گروههای تخصصی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، سلسه نشستهای خوانش کتابهای برنده جایزه ویکتور ترنر برای متن مردمنگارانه را برگزار میکند.
دغدغه ما در این مجموعه نشستهایمان آشنایی و درگیری بیشتر با انواع متون مردمنگارانه است؛ اینکه اساساً چطور و در چه فرمهایی میتوان نوشت و چطور میتوان دیدهها و حسیات تجربهشده طی سالیان کار میدانی را به صورتی منسجم مکتوب کرد و به فرمهایی نوین دست یافت.
جلسه اول این نشستها اختصاص به بررسی کتاب «دنیایی روی حلقههای فیلم: مردمشناسیای در باب خلق کردن» دارد. کتابی که در سال 2015 به قلم آناند پاندیان، مردمشناس هندی-آمریکایی و استاد مردمشناسی در دانشگاه جانز هاپکینز مریلند آمریکا، منتشر شده و در سال 2017 برنده «جایزه ویکتور ترنر برای متن مردمنگارانه» شد. پاندیان اکثر پژوهشهای میدانی¬اش را در جنوب هند انجام داده است. در تمام کتابهایش میتوان ردپایی از تلاش او برای ارتباط دادن دنیای مادیِ زیست انسانها با افکار و احساسات و انگیزهها و خواستهایشان یافت. به جز کتاب مورد بررسی ما، پاندیان از سال 2009 تا به حال پنج کتاب دیگر در حوزه مردمشناسی به چاپ رسانیده است که در آن میان میتوان به کتابی در مورد سیستمهای کشاورزی هند و نقش آنها در جامعهی پسااستعماری هند اشاره کرد. کتاب «دنیایی روی حلقههای فیلم» حاصل چندین سال پژوهش میدانی او بر روی صنعت سینمای تامیل، و به طور مشخص در استودیوهای فیلمسازی «کالیوود» در جنوب هند است.
ارائهدهنده:
ارغوان فراهانی، دانشآموخته مردمشناسی، دانشگاه گوته فرانکفورت
با حضور:
دکتر اصغر ایزدی جیران، مدیر گروه مطالعات میدانی و مردمنگاری
چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۰، ساعت ۱۹
لینک ورود به جلسه:
https://meet.google.com/gjx-vtac-sdt
شرکت در جلسه برای عموم علاقمندان آزاد است.