کارگاه آموزشی ارتباطات خطر و مشارکت اجتماعی (RCCE) با هدف مدیریت شایعات و تولید پیام با حضور دکتر فرشید رضایی، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، دکتر افروزه کاظمی، کارشناس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، دکتر حبیب راثی تهرانی، دکترای ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگر ارتباطات سلامت و عضو و نماینده انجمن ایرانی ارتباطات و مطالعات فرهنگی، و دکتر پیام روشنفکر، دکترای جامعه شناسی و استاد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی وجمعی از کارشناسان آموزش و ارتقای سلامت شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های استان گیلان روز سه شنبه مورخ 24 مرداد 1402 در محل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان واقع در شهرستان رشت برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه که با تمرکز بر مدیریت شایعات و تولید پیام برگزار شد و تا عصر ادامه یافت، دکتر رضایی با ارائه ی تعریف (RCCE) اظهار کرد: تبادل اطلاعات، دانش و تجربه و تصمیم های اثربخش بین مردم و مسئولان پس از بحران مفهوم اصلی RCCE است. وی افزود: نقش کارشناسان آموزش و ارتقای سلامت در رفع ابهامات و شایعه سازی هایی که درباره ی موضوعات ناشناخته یا بحرانهایی که اتفاق می افتد، بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه ی این کارگاه، دکتر حبیب راثی تهرانی، دکترای ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و پژوهشگر ارتباطات سلامت، مطالبی را درخصوص مدیریت اینفودمی و طراحی پیام های سلامت را برای کارشناسان تشریح کرد. تعریف اینفودمی و انواع آن، نحوه شکل گیری و راههای مقابله با اینفودمی از جمله مواردی بود که همراه با مثال های عینی و ملموس برای کارشناسان حاضر گفته شد. در ادامه مباحثی پیرامون انواع پیام های سلبی و ایجابی و همچنین استفاده از جذبههای مثبت و منفی در طراحی پیام سلامت و مدل فرایند توسعه یافته موازی (EPPM) به همراه مفاهیم خودکارآمدی و کارآمدی رفتار و مدل های سهگانه مرتبت با آن توضیح داده شد. در ادامه این کارگاه یک نمونه عملی از طراحی پیام سلامت با هدف جلوگیری از ازدیاد و تولید مثل پشه آئدس، ارائه و مراحل مختلف طراحی پیام سلامت استاندارد برای حاضران تشریح گردید. شایان ذکر در بخش های مختلف این کارگاه آموزشی یکروزه به سوالات و پرسش های کارشناسان حاضر در خصوص موانع ارتباطی و مشکلات رسانه ای موجود در شهرستان های محل خدمت نیز پاسخ داده شد.
همچنین در این کارگاه آموزشی دکتر پیام روشنفکر، دکترای جامعه شناسی و استاد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز به تبیین چگونگی مشارکت های اجتماعی در حوزه سلامت پرداخت.
لینک خبر :