نشست آنلاین خیابان و خاطره جمعی: داستان یک پژوهش مردم‌نگارانه

گروه مطالعات میدانی و مردم‌نگاری برگزار می‌کند:

سلسله نشست‌های «داستان کار میدانی»

نشست ششم

خیابان و خاطره جمعی: داستان یک پژوهش مردم‌نگارانه

سخنران: سارا ثابت دانش‌آموخته معماری و طراحی شهری

ارتباط میان خاطرات و فضاهای شهری از جمله دغدغه‎هایی است که در دهه‎های اخیر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در این میان، وقایع و رویدادهای اجتماعی و سیاسی نقش ویژه‎ای در شکل‎گیری خاطرات مردم در فضاهای شهری دارند. در رشته‎های معماری و طراحی شهری بیشتر از دریچه «حس مکان» به خاطرات پرداخته شده است و منظر شهر و حافظه فرهنگی آن مورد توجه بوده است. این در حالی است که در رشته‎های علوم انسانی همچون مردم‎شناسی بیشتر به محتوای ذهنی افراد و گروه‎ها از خاطره، تصویر ذهنی آنان و مفاهیم متاثر از آن تمرکز شده است. همچنین رشته مطالعات حافظه که زیرمجموعه رشته ارتباطات و رسانه قرار گرفته است به جنبه‎های کنش‎گری و اثرگذاری حافظه معطوف شده است. پژوهش مردم‌نگارانه حاضر با رویکردی میان‎رشته‎ای تلاش کرده است تا به ارتباط میان فضاهای شهری و خاطرات جمعی بپردازد. تمرکز این پژوهش بر وجوه کمتر روایت‌شده از منظر رسمی بوده است. تریبون‎های رسمی همچون رسانه‎ها و نظم مستقر در تلاش هستند تا تصویری یکدست و منسجم از فضاهای شهری ارائه دهند. این تلاش‎ها در معماری و شهرسازی، گرافیک و دیوارنگاری فضاها نیز منعکس می‎شود. با این حال ذهن شهروندان تصاویری چندپاره و متفاوت از فضاهای شهری ارائه می‎دهد. فضاهای مهم شهری همچون خیابان انقلاب، در این زمینه سرآمد هستند و تفاوت تصویر رسمی و غیررسمی آنها به یک شکاف تبدیل شده است. با این حال، ابعاد پنهان و غیررسمی هویت فضا نقشی اثرگذار در حیات یک فضای شهری ایفا می‎کنند. این تحقیق میدانی تلاش کرده است تا با تمرکز بر عناصر موجود در خاطرات پراکنده مردمی که در این خیابان تردد یا زندگی می‎کنند، به لایه‎های تاریخی خیابان نزدیک شود و ارتباطی بین فضای کالبدی و هزارتوی خاطرات پیدا کند.

زمان: سه‌شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۱، ساعت ۲۰

مکان: گوگل میت

https://meet.google.com/gjx-vtac-sdt

برای استفاده از گوگل‌میت، درحالیکه جی‌میل‌تان باز است، با مرورگر کروم وارد شوید. اگر از موبایل استفاده می‌کنید اپلیکیشن Meet را نصب کنید.

مطالب مرتبط

آخرین مطالب

برچسب ها

آب آموزش آینده‌پژوهی اخراج اساتید دانشگاه ارتباطات بین‌المللی ارتباطات سلامت اعتراضات ۱۴۰۱ اعظم صوفیانی افغانستان انتخابات انتخابات انجمن انجمن جامعه‌شناسی ایران انجمن علوم ارتباطات دانشگاه تهران بازی‌های دیجیتال حلقه مطالعاتی نقد و بررسی متون شهری دکتر اصغر ایزدی جیران دکتر افسر افشاری نادری دکتر بهار زند رضوی دکتر حسین پاینده دکتر شیرین احمدنیا دکتر عباس قنبری باغستان دکتر عباس کاظمی دکتر علی ربیعی دکتر فردین علیخواه دکتر محمد امین قانعی راد دکتر محمد مهدی مولایی دکتر مسعود کوثری دکتر مقصود فراستخواه دکتر منصور ساعی دکتر نعمت‌الله فاضلی دکتر هادی خانیکی رسانه روابط عمومی روز جهانی آینده روز جهانی ارتباطات روزنامه‌نگاری زنان سالمندی سلامت روان سلسله نشست‌های روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی سیاست‌گذاری سینما شبکه‌های اجتماعی شهر صلح طرح صیانت فرهنگ فضای مجازی فلسفه برای کودکان فناوری مجمع عمومی عادی مجموعه نشست‌های علم، فرهنگ و ارتباطات در خدمت مهاجران افغانستان محیط زیست مردم‌نگاری مرضیه ادهم مهاجران نقد کتاب نوجوان همایش همایش سلامت روان و رسانه همایش کنکاش‌‌های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران هنر هوش مصنوعی پایگاه خبری گلونی پدرام الوندی کارگاه آموزشی کرسی نظریه‌پردازی کرونا کودک گردشگری