تسلیت درگذشت اولین عکاس زن دفاع مقدس مریم کاظم‌زاده

انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات درگذشت مریم کاظم‌زاده روزنامه‌نگار و عکاس نام‌آشنای دفاع مقدس را تسلیت می‌گوید.
مریم کاظم‌زاده در سال 1335خورشیدی در شیراز متولد شد. خانواده او در بطن وقایع سال 1342 و قیام ۱۵ خرداد قرار داشتند. او پس از اخذ مدرک ديپلم، تصميم گرفت معلم شود اما خانواده موافقت نکردند و او را با اصرار براي ادامه تحصيل در سال 1355 به انگلستان فرستادند. آنجا به‌واسطه آشنایی با مرضیه حدیدچی (دباغ) و سفر امام به فرانسه با گروهی راهی پاریس شد و عکاسی از دیدارها و ملاقات‌های امام خمینی را برعهده گرفت. در همین روزها نیز تصمیم گرفت تا حرفه‌ خبرنگاری را ادامه دهد.
کاظم‌زاده پس از انقلاب و از فروردین 1358 به‌عنوان خبرنگار در روزنامه «انقلاب اسلامی» مشغول به کارشد و با آغاز غائله کردستان به همراه یکی از همکارانش به کردستان سفر کرد و در مناطق درگیری به همراه مصطفی چمران و هم‌رزمانش به عکاسی پرداخت. او با کسب اجازه از شهید چمران در پاک‌سازی مناطق مرزی کردستان با گروه «دستمال سرخ‌ها» همراه و از نزدیک شاهد وقایع شد و از تجاربی که از همراهی چندروزه با گروه کسب کرده بود، در بازگشت به تهران مقاله‌ای با عنوان «دستمال سرخ‌ها چه کسانی هستند» چاپ کرد. او در این سفر با اصغر وصالی، فرمانده دستمال سرخ‌ها، آشنا شد و سپس ازدواج کرد. با آغاز جنگ تحمیلی به‌عنوان اولین عکاس زن جنگ ایران و عراق از مهر 1359 به همراه اصغر وصالی به مناطق عملیاتی غرب رفت و خاطرات بسیاری از حضور رزمندگان در مناطق جنگی ثبت کرد، اما وصالی یک ماه بعد در 28 آبان 1359 به شهادت رسید.
وی سپس برای مدت کوتاهی در بخش امور بین‎الملل سفارت ایران در هندوستان در دهلی‎نو مشغول به کار شد و سپس در بازگشت به ایران از سال 1362به‌عنوان گزارشگر در مجله زن‌روز و پس از مدتي در بخش گزارش اجتماعي روزنامه کيهان مشغول به کار شد. او در سال‌های باقی‌مانده از جنگ بارها به‌عنوان عکاس با همکارانش به مناطق جنگی سفر کرد.
کاظم‌زاده پس از خداحافظی از روزنامه کیهان در سال 1384 ، به عنوان یکی اعضای هیئت تحریریه سایت بهدخت و مجله بهداشت زنان با این رسانه‌ها همکاری داشت.
از خداوند بزرگ برای آن روح بلند علو درجات مسئلت داریم.

مطالب مرتبط

آخرین مطالب

برچسب ها

آب آموزش آینده‌پژوهی اخراج اساتید دانشگاه ارتباطات بین‌المللی ارتباطات سلامت اعتراضات ۱۴۰۱ اعظم صوفیانی افغانستان انتخابات انتخابات انجمن انجمن جامعه‌شناسی ایران انجمن علوم ارتباطات دانشگاه تهران بازی‌های دیجیتال حلقه مطالعاتی نقد و بررسی متون شهری دکتر اصغر ایزدی جیران دکتر افسر افشاری نادری دکتر بهار زند رضوی دکتر حسین پاینده دکتر شیرین احمدنیا دکتر عباس قنبری باغستان دکتر عباس کاظمی دکتر علی ربیعی دکتر فردین علیخواه دکتر محمد امین قانعی راد دکتر محمد مهدی مولایی دکتر مسعود کوثری دکتر مقصود فراستخواه دکتر منصور ساعی دکتر نعمت‌الله فاضلی دکتر هادی خانیکی رسانه روابط عمومی روز جهانی آینده روز جهانی ارتباطات روزنامه‌نگاری زنان سالمندی سلامت روان سلسله نشست‌های روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی سیاست‌گذاری سینما شبکه‌های اجتماعی شهر صلح طرح صیانت فرهنگ فضای مجازی فلسفه برای کودکان فناوری مجمع عمومی عادی مجموعه نشست‌های علم، فرهنگ و ارتباطات در خدمت مهاجران افغانستان محیط زیست مردم‌نگاری مرضیه ادهم مهاجران نقد کتاب نوجوان همایش همایش سلامت روان و رسانه همایش کنکاش‌‌های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران هنر هوش مصنوعی پایگاه خبری گلونی پدرام الوندی کارگاه آموزشی کرسی نظریه‌پردازی کرونا کودک گردشگری