گزارش نشست «رسانه‌های آینده، آینده رسانه‌ها و آینده قدرت در حیات آدمی»

نشست «رسانه‌های آینده، آینده رسانه‌ها و آینده قدرت در حیات آدمی» روز سه‌شنبه 11 آبان ساعت 15 تا 17 در سالن  کنفرانس انجمن‌ها توسط گروه سیاست‌گذاری فرهنگی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات برگزار گردید. دکتر علی مطهرنیا سخنران و رئیس گروه دکتر افشارنادری و اعضا اصلی گروه و جمعی از مخاطبان در این نشست حضور داشتند.

دکتر مطهر نیا سخنان خود را با اشاره به مطلب جوزف نای درباره قدرت نرم و قدرت سخت و قدرت هوشمند (1990) آغاز کردند و سوالاتی در این زمینه مطرح ساختند از جمله اینکه آمریکا در رقابت با اروپای متحد و جغرافیای چین چه خواهد کرد؟ مثلث افغانستان در خلیج عدن و کره بر ضد چین چه خواهد کرد؟

در باطن فضای قدرت در حال تغییر است، نظریه اتاق شیشه ای، دهکده جهانی و جهان یک دست مطرح شده است، ولی آنچه مطرح است اتاق شیشه ای است که مقدمات آن به صورت استراتژیک مطرح و تئوریزه کردن آن در سال 1912 اتفاق افتاده است. عصر سوم رسانه آغاز و انسان در آستانه عصر چهارم رسانه ای قرار دارد که می توان آنرا عصر رسانه های ملت پرور و دولت ساز دانست.

در عصر اول رسانه، دروازه بانی خبر و سانسور خبری بود؛ در عصر دوم، انبوه اطلاعات و گیج کردن مخاطب و در عصر سوم، تقسیم کار بین المللی اطلاعات در رسانه های مختلف برای کنترل افکار بود که مخاطب فقط پیام گیر بوده و انبوه اطلاعات یکدیگر را تکمیل و کنترل می کردند. پس یک عملیات رسانه ای تنظیم شده است و ارتش اسرائیل و امریکا دکترین رسانه ای برای خود درست کرده اند.

امروزه که عصر چهارم رسانه در حال اجراست؛ تغییر دائمی افکار مدنظر است و این کارکرد اصلی است. ولی سوال اینجاست که ابزار دوران چهارم رسانه ای چیست؟ سه مفهوم را اینجا باید ازهم جدا کنیم: رهبری- مدیریت و ریاست. جهان آینده چه رهبرانی را در درون خود پرورش می دهد و این همان تفاوت آینده و امروز است. رهبری بر عهده رسانه هاست، در آینده جنگ ها بدون سرنشین است پس موشک هم یک ورزش خواهد شد نه قدرت، همان طور که تیر و کمان تبدیل به اسباب بازی شده است پس نظامی گری دیگر جایگاه رفیعی نخواهد داشت.

جهان جهانی است که در آن مرگ فاصله ها پیش آمده و انسان در وضعیتی است که ارتباطات آنی شده است، فاصله ارتباطات بین زبانی هم از بین رفته و دستگاه هایی به نام مترجم هم زبان، زبان ها را به هم تبدیل می کند و در اتاق شیشه ای خلاصه می شود و صحبت ها به زبان بین الملل پخش خواهد شد. در اتاق شیشه ای نمی شود به مردم دروغ گفت چون دیر یا زود واقعیت مشخص می گردد.

دانشگاه های آینده باید ملت پرور، انسان ساز و اجتماع ساز باشد و در دانشگاه های نسل سوم کارآفرینی دیگر به درد نمی خورد. هویت های تک سر نشین دانش بنیان یکی از با ثبات ترین نظام هستی است و به هویت فردی تبدیل شده است. همانطور که در بهار عربی دیدیم از یک طرف جهان میکرو می شود ولی اثراتش ماکرو می گردد.

صحبت های مفصل دکتر مطهر نیا پس از پرسش و پاسخ مخاطبان در ساعت 17 به پایان رسید.

مطالب مرتبط

آخرین مطالب

برچسب ها

آب آموزش آینده‌پژوهی اخراج اساتید دانشگاه ارتباطات بین‌المللی ارتباطات سلامت اعتراضات ۱۴۰۱ اعظم صوفیانی افغانستان انتخابات انتخابات انجمن انجمن جامعه‌شناسی ایران بازی‌های دیجیتال حلقه مطالعاتی نقد و بررسی متون شهری دکتر اصغر ایزدی جیران دکتر افسر افشاری نادری دکتر بهار زند رضوی دکتر حسین امامی دکتر حسین پاینده دکتر شیرین احمدنیا دکتر عباس قنبری باغستان دکتر عباس کاظمی دکتر عبدالله بیچرانلو دکتر علی ربیعی دکتر فردین علیخواه دکتر محمد امین قانعی راد دکتر محمد مهدی مولایی دکتر مسعود کوثری دکتر مقصود فراستخواه دکتر منصور ساعی دکتر نعمت‌الله فاضلی دکتر هادی خانیکی رسانه روابط عمومی روز جهانی آینده روز جهانی ارتباطات روزنامه‌نگاری زنان سلامت روان سلسله نشست‌های روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی سیاست‌گذاری سینما شبکه‌های اجتماعی شهر صلح طرح صیانت فرهنگ فضای مجازی فلسفه برای کودکان فناوری مجمع عمومی عادی مجموعه نشست‌های علم، فرهنگ و ارتباطات در خدمت مهاجران افغانستان محیط زیست مردم‌نگاری مرضیه ادهم مهاجران نقد کتاب نوجوان همایش همایش سلامت روان و رسانه همایش کنکاش‌‌های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران هنر هوش مصنوعی پایگاه خبری گلونی پدرام الوندی کارگاه آموزشی کرسی نظریه‌پردازی کرونا کودک گردشگری