در این نشست که از سوی کمیته ارتباطات انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات برگزار میشود دکتر حسین پاینده (دانشیار نظریه و نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبایی) به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
ژان فرانسوا بودریار یکی از برجستهترین نظریهپردازان پسامدرنیسم است که میتوان گفت در ایران کمتر از هر نظریهپرداز دیگری در این حوزه شناخته شده است. نظریات بدیع و انتقادهای تند بودریار از ساختار فرهنگی جوامع پساصنعتی، او را به یکی از رُکگوترین منتقدان پسامدرنیته تبدیل کرده است. شاهواژهی اندیشهی بودریار، «واقعیت» است که شاید دیرینهترین مفهوم در فلسفه غرب باشد. تبیین جدیدی که بودریار از پیچیدگیهای واقعیت در زمانه ما به دست میدهد، هم بسط مارکسیسم است و هم تلفیق آن با نوعی نشانهشناسی پساساختارگرا. به رغم اینکه تألیفات این متفکر بزرگ به بیست مجلد میرسد، متأسفانه تاکنون فقط برخی از آثار اصلیِ او به زبان فارسی ترجمه شده و این نظریهپرداز برجسته هنوز آنچنان که باید در کشور ما معرفی نشده است. در این سخنرانی، چهارچوب فکریِ بودریار (پساساختارگرایی) تبیین خواهد شد و سپس شرحی از نظریههایی که او در این چهارچوب راجع به کارکرد رسانهها در جامعه معاصر پرورانده است به دست داده میشود. بخش پایانی این سخنرانی، به معرفی آراء بودریار درباره هنر پسامدرن در حوزه نقاشی و عکاسی اختصاص دارد.
محل برگزاری این سخنرانی که روز دوشنبه مورخ 30 آبان ماه از ساعت 15 تا 17 برگزار میشود سالن کنفرانس انجمنها واقع در نیم طبقه اول دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران خواهد بود.