نمایشگاه عکس نیکوکاری و رونمایی از تندیس نیکوکاری 

بازدید رئیس و اعضای هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات از نمایشگاه عکس نیکوکاری و رونمایی از تندیس نیکوکاری

نمایشگاه نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری، روز جمعه، ششم مهرماه 1403 با حضور پرشور اهالی خیریه، فعالان اجتماعی و هنرمندان در محل خانه هنرمندان ایران، گالری استاد مرتضی ممیز گشایش یافت. در این نمایشگاه که تا روز جمعه 16 مهرماه، از ساعت 13 تا 20 دایر است،  148 عکس برگزیده، از مجموع سه هزار و 864 اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره که صحنه‌هایی درخشان از نیکوکاری و انسانیت را به تصویر کشیده‌اند، به نمایش درآمده‌اند. این آثار در چهار بخش مستند (در قالب تک‌عکس و مجموعه‌عکس) هنری معاصر (در قالب مجموعه‌عکس)، ویژه افراد دارای معلولیت و کودک و نوجوان ارائه می‌شوند.
در این رویداد، تندیس نیکوکاری؛ اثر فاخر استاد طاهر شیخ‌الحکمایی، نیز رونمایی شد. طاهر شیخ‌الحکمایی با بیان اینکه نیکوکاری را نمی‌توان در یک اثر هنری خلاصه کرد، گفت: تلاش کردیم در فرصتی کوتاه، اثری خلق کنیم که حاوی چند دلالت مهم از جمله سرو، شمع و ستارۀ هشت‌پر است. سرو نماد آزادگی و ایستادگی و انسانیت، شمع نشانی از صبر و وقف زندگی، و ستاره هشت‌پر نشانی از رسول خداست که رحمتی برای جهانیان بودند.
دکتر علی ربیعی درباره این نمایشگاه اظهار کرد: تصویرسازی‌هایی که در این نمایشگاه به نمایش درآمده‌اند، بازتاب‌دهنده بخش‌های کم‌صدای جامعه هستند؛ افرادی که صدایشان کمتر شنیده می‌شود. این تصاویر، ارتباط این گروه‌ها با محیط اجتماعی و مسائلی که با آن‌ها مواجه‌اند را به نمایش می‌گذارند؛ مسائلی که از دید و شناخت عمومی ما دور مانده‌اند. برای مثال، یکی از آثار، خط‌کشی‌های عابر پیاده‌ای را به تصویر می‌کشد که کمرنگ شده‌اند. خط‌کشی‌هایی که شاید بسیاری به آن‌ها توجهی نکنند، اما این تصویر به‌خوبی رنج عبور از خیابان را به ذهن مخاطب منتقل می‌کند. ربیعی همچنین درباره تندیس جشنواره که توسط استاد طاهر شیخ‌الحکمایی ساخته شده است، گفت: مجسمه‌سازی هنری بسیار دشوار است؛ هنری که باید از مجموعه‌ای از مفاهیم موجود، اثری معنا‌دار خلق کند. متأسفانه، در سال‌های گذشته در زمینه نمادسازی ضعیف عمل کرده‌ایم. نمادها به ما یادآور موضوعاتی هستند که ممکن است آن‌ها را فراموش کرده باشیم. نمادها می‌توانند جهت‌دهنده حرکت‌های اجتماعی و زندگی شخصی ما باشند. ارزش این تندیس در این است که وقتی کسی آن را مشاهده می‌کند، به یاد کار خیر، نیکوکاری و تلاش‌های جمعی بیفتد.

 

مطالب مرتبط

آخرین مطالب

برچسب ها

آب آموزش آینده‌پژوهی اخراج اساتید دانشگاه ارتباطات بین‌المللی ارتباطات سلامت اعتراضات ۱۴۰۱ اعظم صوفیانی افغانستان انتخابات انجمن جامعه‌شناسی ایران بازی‌های دیجیتال حلقه مطالعاتی نقد و بررسی متون شهری دکتر اصغر ایزدی جیران دکتر افسر افشاری نادری دکتر بهار زند رضوی دکتر حسین امامی دکتر حسین پاینده دکتر شیرین احمدنیا دکتر عباس قنبری باغستان دکتر عباس کاظمی دکتر علی ربیعی دکتر فردین علیخواه دکتر محمد امین قانعی راد دکتر محمد مهدی مولایی دکتر مسعود کوثری دکتر مقصود فراستخواه دکتر منصور ساعی دکتر نعمت‌الله فاضلی دکتر هادی خانیکی رسانه روابط عمومی روز جهانی آینده روز جهانی ارتباطات روزنامه‌نگاری زنان سالمندی سلامت روان سلسله نشست‌های روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی سیاست‌گذاری سینما شبکه‌های اجتماعی شهر صلح طرح صیانت فرهنگ فضای مجازی فلسفه برای کودکان فناوری مجمع عمومی عادی مجموعه نشست‌های علم، فرهنگ و ارتباطات در خدمت مهاجران افغانستان محیط زیست مردم‌نگاری مرضیه ادهم مهاجران نقد کتاب نوجوان همایش همایش سلامت روان و رسانه همایش کنکاش‌‌های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران هنر هوش مصنوعی پایگاه خبری گلونی پدرام الوندی کارگاه آموزشی کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو کرسی نظریه‌پردازی کرونا کودک گردشگری